MENU

OVER DE ACTIE

Vergroot de Hoop steunt de strijd tegen kanker door zoveel mogelijk taxussnoeisel, een basisgrondstof voor chemotherapie, in te zamelen. Deze inzameling krijgt de medewerking van gemeenten en intercommunales die hun containerparken ter beschikking stellen.

Bovendien levert elke kubieke meter ingezameld taxussnoeisel geld op voor kankerbestrijding. Voor elke kubieke meter snoeisel die Vergroot de Hoop ontvangt, doneert de organisatie geld aan ofwel deelnemende gemeenten en intercommunales die zelf beslissen over de bestemming van het geld, ofwel partnerorganisaties. Hierbij is de bindende voorwaarde dat deze sommen ten goede komen van een organisatie of instelling die zich rechtstreeks met de bestrijding van kanker bezighouden, en dat het niet ergens blijft "plakken".
In de afgelopen jaren werd zo al voor meer dan 2 miljoen euro uitgekeerd aan tientallen projecten.

Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor 1 chemotherapie en verhoogt het bedrag dat gedoneerd wordt aan kankerbestrijding. Zo geven we dubbele hoop aan kankerpatiënten.

Ben jij tuinaannemer en wens je samen met ons de hoop te vergroten? Snoei jij als professioneel veel taxushagen en wens je het taxussnoeisel bij ons aan te leveren? Contacteer ons dan op het nummer 0800 170 77 of meld je hier aan.

Als professioneel meewerken aan de actie?

NIEUWS

 • Burgemeester Termont heeft goed nieuws !
  21 december 2015 | De Gentse burgemeester Daniël Termont is volledig hersteld van darmkanker en hij ondervindt geen gevolgen meer van zijn chemobehandeling. Daar worden wij blij van.
 • Kempenaren blijken opnieuw supersnoeiers !
  20 december 2015 | Geneesmiddelen voor 959 kankerpatiënten en 48.000 euro voor het Olivia Hendrickx Research Fund ! Superdikke merci aan IOK en alle Kempenaren die opnieuw de hoop vergrootten.
 • IMOG schenkt 8.412 euro aan Fonds Oncologie Kortrijk
  12 december 2015 | Een dikke merci voor de hopen taxussnoeisel die binnengebracht werden op de containerparken van IMOG. Met de opbrengst steunt IMOG ook voor de vierde maal het Fonds Oncologie Kortrijk.
 • Kinderkankerfonds dankt alle snoeiers !
  7 december 2015 | Wij kregen een hele mooie brief van Prof. Dr. Yves Benoit van het Kinderkankerfonds die ons dankt voor de steun die ze mochten ontvangen naar aanleiding van de taxusinzameling Vergroot de Hoop 2015. Dat het Kinderkankerfonds de extra zorg voor de kinderen kan blijven waarmaken is niet alleen onze verdienste, maar zeker ook die van jullie. Afgelopen zomer hebben we opnieuw samen de hoop vergroot. Dus bij deze ook nog eens voor jullie EEN HELE DIKKE MERCI !
 • 17.780 euro van Ivarem voor de Cliniclowns !
  2 december 2015 | Al zes jaar lang organiseert Ivarem in de regio Mechelen de inzameling van taxussnoeisel. De opbrengst van de inzameling, bijna 18.000 euro, gaat dit jaar naar de Cliniclowns. De Cliniclowns zijn sinds 1994 zichtbaar aanwezig in heel wat Belgische ziekenhuizen en bezoeken elke dag van de week zieke kinderen. “We zijn bijzonder opgezet met deze gift, want daar kunnen wij anderhalf jaar lang een clownskoppel naar één ziekenhuis mee sturen. Daar hebben zo’n 1200 kinderen rechtstreeks baat bij”, zegt Valérie Van Gastel, dagelijks bestuurder bij Cliniclowns.
 • Feestcomité Kleit schenkt 1.300 euro aan Professor Van Cutsem!
  1 december 2015 | De jaarlijkse jogging tijdens de zomerkermis in Kleit werd dit jaar gelopen ter ere van Koen Cuelenaere en kreeg de naam "Lopen voor Hoop". Het Feestcomité van Kleit, Vergroot de Hoop en Gerda De Kesel, de vrouw van Koen, kozen ervoor om de opbrengst van dit mooie initiatief te schenken aan de pancreas-afdeling van het UZ Gasthuisberg in Leuven. Professor Van Cutsem mocht een cheque van 1.300 euro in ontvangst nemen. Een dikke merci aan iedereen die meegewerkt heeft aan het succes van dit mooie initiatief.
 • Ecowerf schenkt 38.465 euro aan het Kinderkankerfonds van UZ Leuven!
  23 november 2015 | Hopen taxussnoeisel en 38.465 euro voor het Kinderkankerfonds van UZ Leuven! Een dikke merci aan Ecowerf, aan alle parkwachters en aan alle snoeiers die hun taxus naar het containerpark brachten. ‘We zijn erg blij met dit mooie bedrag,’ zegt Ilse Ruysseveldt van Kinderkankerfonds Leuven. ‘Ons fonds zamelt financiële middelen in voor de ondersteuning van bestaande en nieuwe projecten die de levenskwaliteit van kinderen met kanker en hun familie bevorderen en optimaliseren.’
 • OCMW Brugge schenkt opbrengst taxussnoeisel aan AZ Sint-Jan
  19 november 2015 | Kilo's taxussnoeisel en een cheque van 1.450 euro voor de vzw Oncologisch Centrum van het AZ Sint-Jan die het geld zal gebruiken om de nevenwerkingen van chemotherapie te bestrijden. Een dikke merci aan het OCMW van Brugge. Een mooie samenwerking tussen de eigen groendienst van de Technische Dienst en de mensen van het sociaal tewerkstellingsproject WOK (Werkt OoK!) plus de inrichting van een eigen verzamelpunt leverden een resultaat op om trots op te zijn!
 • Blankenbergs taxussnoeisel zorgt voor 405 euro voor kankerbestrijding
  13 november 2015 | Dankjewel aan alle snoeiers van Blankenberge. Naast het taxussnoeisel dat zal verwerkt worden tot grondstof voor chemokuren, kunnen zij ook 405 euro schenken aan kankerbestrijding.
 • Oudste taxusboom van Schotland blijkt transgender!
  3 november 2015 | De taxusboom van Fortingall is al duizenden jaren een mannelijk exemplaar, maar hij is nu gedeeltelijk van geslacht veranderd. De taxus heeft in zijn kruin een tak gekregen waaraan drie vrouwelijke bessen hangen. Taxus blijft ons verbazen!
 • Wortegem-Petegem kan 1.735 euro schenken !
  10 oktober 2015 | "Een record", aldus burgemeester Luc Vander Meeren. Dankjewel aan alle snoeiers en iedereen die heeft meegewerkt aan de actie !
 • Blankenberge kan 405 euro schenken aan kankerbestrijding!
  8 oktober 2015 | Bedankt aan alle snoeiers uit Blankenberge die de hoop hebben vergroot ! Schepen voor milieu, Björn Prasse: "Dit jaar hebben we de kankerbestrijding kunnen steunen met het schenken van 405 euro. We danken de inwoners om opnieuw zo massaal hun taxussnoeisel te doneren en starten binnenkort met de voorbereidingen van de actie voor het jaar 2016."
 • Stad Brugge kan 4.830 euro schenken aan kankerbestrijding.
  7 oktober 2015 | De dienst Leefmilieu dankt de inwoners om weer zo massaal te doneren. Daardoor kan de Stad Brugge dit jaar 4.830 euro overmaken aan de strijd tegen kanker. Dit bedrag werd netjes verdeeld over de Vlaamse Liga tegen Kanker en Think Pink. Bedankt aan iedereen die meehielp om de hoop te vergroten.
 • Bedankt aan alle snoeiers uit de Westhoek !
  6 oktober 2015 | IVVO kreeg een bedrag van € 8.855 toegewezen die ten goede zal komen aan het Kinderkankerfonds. Een dikke merci aan Nieuwpoort, Veurne, Nieuwkerke/Heuvelland, Poperinge, Vleteren, Diksmuide, Koksijde en Ieper.
 • Brakel kan 810 euro schenken aan kankerbestrijding!
  5 oktober 2015 |'Dit jaar steunen we op deze manier Kom op tegen Kanker. We danken de inwoners om opnieuw zo massaal te doneren, en starten binnenkort met de voorbereidingen van de actie 2016', zegt schepen van Milieu Hedwin De Clercq (SP.A). 'We zullen dan opnieuw een extra inspanning doen om de actie lokaal bekend te maken, want in de strijd tegen kanker telt elke meter.'
 • Van harte bedankt!
  3 oktober 2015 | Bezitters van een taxushaag, particuliere snoeiers, professionele snoeiers, containerparken, afvalintercommunales, steden en gemeenten, en al wie op een of andere manier heeft meegewerkt om van deze Vergroot de Hoop-actie opnieuw een succes te maken, van harte bedankt!
 • Minister Vandeurzen krijgt cheque van 429.230 euro voor kankerbestrijding!
  2 oktober 2015 | Op 3 juni gaf Burgemeester Bart De Wever de eerste knip van het snoeiseizoen voor de actie Vergroot de Hoop, Verklein de Kanker. Minister Jo Vandeurzen mocht gisteren symbolisch de cheque in ontvangst nemen, in aanwezigheid van taxus-ambassadrice Lynn Wesenbeek, de voorzitter van Interafval Paul Macken, en de directeur van de Belgische Federatie Groenvoorzieners Yves Heirman. Vergroot de Hoop heeft in 10 jaar tijd al 50.000 chemotherapieën bijeen gesnoeid en 2,5 miljoen euro gedoneerd aan kankerbestrijding.
 • Nog snel naar het containerpark!
  29 augustus 2015 | Is jouw taxus nog niet gesnoeid? Doe het dan nog vandaag en breng het snoeisel nog snel naar het containerpark. Alle beetjes maken een grote hoop.
 • De snoeiers voor Vergroot de Hoop snoeien verder, ook na 31 augustus.
  24 augustus 2015 | GRATIS SNOEIEN VAN JE TAXUSHAAG KAN OOK NA 31 AUGUSTUS. Nog tot 31 augustus kun je met je taxussnoeisel terecht op de containerparken die deelnemen aan de Vergroot de Hoop-actie. Daarna kan je nog steeds de hoop vergroten door je taxushaag gratis te laten snoeien. De snoeiers blijven snoeien, ook na 31 augustus. Aarzel dus niet om je taxushaag te doneren en doe vandaag nog je aanvraag.
 • vzw Vergroot De Hoop waarschuwt voor illegaal snoeien van taxushagen
  13 augustus 2015 | OPLETTEN VOOR ILLEGALE SNOEIERS! Er worden meer en meer gevallen gemeld bij de politie van het ongevraagd snoeien van taxushagen, waarbij de illegale snoeiers ervandoor gaan met het snoeisel. De vzw Vergroot de Hoop, die al tien jaar gratis taxussnoeisel in België inzamelt, vraagt extra waakzaamheid. Taxussnoeisel wordt gebruikt als basisgrondstof voor chemotherapie in de behandeling van kanker. De vzw Vergroot de Hoop verzamelt met de hulp van steden, gemeenten en professionele snoeiers al tien jaar zoveel mogelijk taxussnoeisel in. Voor elke kubieke meter snoeisel doneert de organisatie geld aan organisaties of instellingen die zich rechtstreeks met de bestrijding van kanker bezighouden. Er zijn nu echter gevallen gemeld van diefstal waarbij taxushagen zonder toestemming worden gesnoeid en taxus verkocht wordt via het illegale circuit. Bart Van Hulle van Vergroot De Hoop vraagt om extra waakzaam te zijn: “Vergroot de Hoop werkt enkel met erkende snoeibedrijven die vooraf contact opnemen met de aanvrager om een afspraak te maken. Tijdens het maken van de afspraak alsook tijdens het snoeibezoek dienen de snoeiers zich te legitimeren. Bij eventuele argwaan kan de aanvrager steeds bellen naar 0800 17 077 om te verifiëren of dit bedrijf wel in opdracht werkt van Vergroot De Hoop. Indien deze firma zich niet legitimeert, neem dan contact op met de lokale politie.”
 • Taxushaag als groenscherm
  6 augustus 2015 | In Ranst overweegt men om rond het seniorenlokaal een taxushaag aan te planten. Dat wordt een mooi groenscherm dat jaarlijks gratis gesnoeid kan worden om de hoop te vergroten.
 • Vergroot de Hoop snoeiers komen nooit zomaar aanbellen
  28 juli 2015 | Het gratis snoeien van jouw taxushaag gebeurt enkel na afspraak! Snoeiers die zonder afspraak hun diensten aanbieden maken geen deel uit van onze campagne en werken voor eigen rekening.
 • Mooi filmpje van de stad Antwerpen
  13 juli 2015 | Op de website van stad Antwerpen staat een mooi filmpje over Vergroot de Hoop. Wij konden het niet beter zeggen. Je kan het filmpje ook bekijken op onze Facebook-pagina.
 • Rubenshuis vergroot de hoop!
  6 juli 2015 | Ook de taxus uit de renaissancetuin van het Rubenshuis in Antwerpen mag de hoop vergroten. "Rubens kocht in 1610 samen met zijn eerste vrouw, Isabella Brant, een huis met grond aan de Wapper in Antwerpen. Hij liet de woning naar eigen ontwerp verbouwen en uitbreiden. Het werd een woonhuis in oud-Vlaamse stijl met een atelier in uitbundige zuiderse barok. Beide delen werden zwierig verbonden door een grandioos portiek. Samen vormden ze een heus palazzo aan de Schelde. Het bezoek eindigt in de adembenemende renaissancetuin in het hartje van de Antwerpse binnenstad. Hoe de tuin van Rubens er precies uitzag, weten we niet meer. Wat u vandaag de dag ziet, is een betrouwbare reconstructie."
 • Vergeet de snoeiers niet!
  29 juni 2015 | Het zijn warme dagen voor de snoeiers. Vergeet ze niet! Af en toe een glaasje fris water maakt het snoeien zoveel aangenamer.
 • Extra inzamelpunt in Brugge
  24 juni 2015 | Ook in Brugge kan je opnieuw de hoop vergroten. Met zelfs een extra inzamelpunt bij het Technisch Atelier van het OCMW.
 • Dag van de mantelzorg
  23 juni 2015 | Vandaag zeggen we nog eens extra "dank je wel" aan alle mantelzorgers.
 • Ook inzameling op alle recyclageparken van IOK
  22 juni 2015 | Ook dit jaar nemen de Kempense gemeenten en IOK Afvalbeheer weer deel aan Vergroot de hoop. Naast de inzameling van grondstof voor chemotherapie steunen zij hiermee ook opnieuw het Olivia Hendrickx Research Fund.
 • Sint-Pieters-Leeuw vergroot de hoop!
  22 juni 2015 | Nieuwe deelnemer! Vanaf nu kan je ook op het containerpark van Sint-Pieters-Leeuw met je taxussnoeisel de hoop vergroten.
 • Antwerpen gaat er opnieuw voor!
  17 juni 2015 | Taxusinzameling op alle containerparken. “Vorig jaar waren we de grootste taxusleverancier en dat willen we dit jaar ook zijn." (Sven De Ridder)
 • Maldegem vergroot de hoop!
  16 juni 2015 | Ook op het containerpark van Maldegem kan je deze zomer gratis je taxussnoeisel binnenbrengen en zo de hoop vergroten.
 • IGEAN neemt voor de zevende keer deel
  15 juni 2015 | De afvalintercommunale IGEAN gaf vandaag het startschot van de taxusinzameling. Voor de zevende keer al zamelt IGEAN taxussnoeisel in op al haar containerparken.
 • Start Vergroot de Hoop editie 2015
  15 juni 2015 | Vanaf vandaag kun je met je taxussnoeisel terecht op de containerparken van de deelnemende steden en gemeenten. Dus let's go!
 • De Westhoek vergroot de hoop!
  12 juni 2015 | De gemeenten en containerparken van IVVO strijden opnieuw mee tegen kanker. Ook daar kan je dus je taxussnoeisel binnenbrengen.
 • Knokke-Heist vergroot de hoop!
  12 juni 2015 | Ook Knokke-Heist is dit jaar terug van de partij. Meer uitleg over het bekomen van gratis zakken vind je op hun website.
 • IDM is weer van de partij!
  12 juni 2015 | Ook dit jaar wordt de hoop vergroot op alle containerparken van de intercommunale IDM.
 • Brakel vergroot de hoop!
  12 juni 2015 | Brakel liet ons weten dat ze er klaar voor zijn. Ook daar kan je de hoop vergroten.
 • Waarschoot vergroot de hoop!
  8 juni 2015 | De gemeente Waarschoot steunt de actie al sinds 2008 en ook dit jaar kan je gratis je taxussnoeisel aanleveren op het containerpark.
 • Sven De Ridder steunt Vergroot de Hoop
  8 juni 2015 | Mooie reportage van onze Taxus-Ambassadeur Sven De Ridder in De Morgen. De acteur weet goed waarom hij zijn schouders onder de actie zet. Zijn mama kreeg 3 keer te horen dat ze kanker had.
 • Frederik De Swaef gaat ook zijn taxus snoeien
  7 juni 2015 | Frederik De Swaef, bekend van Story en Flair, was aanwezig in het Radio 1 programma De Bende van Annemie en koos onze actie als nieuwsitem. Bedankt om Vergroot de Hoop in de aandacht te brengen, Frederik!
 • INTERRAND vergroot de hoop !
  7 juni 2015 | Ook op de containerparken van INTERRAND wordt vanaf 15 juni taxus ingezameld en dit ten voordele van Kom op tegen Kanker.
 • "Kanker is geendoodvonnis meer"
  7 juni 2015 | Mooi artikel met de Antwerpse burgemeester Bart De Wever in De Zondag. Lees het via onze Facebook pagina.
 • IVAGO vergroot de hoop!
  7 juni 2015 | Er kan snoeisel binnengebracht worden op alle containerparken van IVAGO !
 • Taxus naar het containerpark brengen kan pas vanaf 15 juni.
  5 juni 2015 | Burgemeester Bart De Wever knipte woensdag symbolisch de eerste taxushaag en riep hiermee iedereen op om taxus in te zamelen, maar de inzameling van taxussnoeisel op de containerparken start pas op 15 juni.
 • Bart De Wever snoeit taxushaag tegen kanker!
  3 juni 2015 | In Antwerpen zette burgemeester Bart De Wever de symbolische eerste knip in de taxushaag om de start van de Vergroot de Hoop-campagne editie 2015 aan te kondigen. Antwerpen is de grootste "haagdonor" van het land en de burgemeester heeft ook een persoonlijke reden om de campagne te steunen. "In elke familie is er wel een ervaring met kanker. Ik denk aan mijn eigen vader, die ik verloor toen ik 25 was. Maar ook aan mijn goede vriendin Marie-Rose Morel en politiek campagnestrateeg Wim Schamp, die hun moedige strijd tegen kanker verloren." Ook Lynn Wesenbeek was aanwezig. Zij is een van onze Taxus-Ambassadeurs die mee hun schouders onder de actie zetten. Martine Van Hecke die haar kanker met Taxol bestreden heeft, sprak over het belang van die "levensreddende takjes". Foto's, nieuwsberichten en krantenknipsels vind je op onze Facebookpagina.
 • We gaan weer van start!
  2 juni 2015 | Morgen persmoment in Antwerpen om de Vergroot de Hoop-actie editie 2015 in de picture te zetten. Met Wim Schamp in ons hart en gedachten.
 • Ook in 2015 vergroten we de hoop!
  25 mei 2015 | Het is ondertussen al een traditie. Vanaf juni gaan we weer taxus snoeien en zo de hoop vergroten.
 • Stem jij ook op ons?
  14 december 2014 | Vergroot de Hoop is genomineerd voor de Duurzaamheidsprijs Zuid-Holland 2015 en dat doet ons veel plezier. Stem jij op ons op https://zuidholland.d66.nl/ ? Je kan stemmen tot 4 januari.
 • IMOG schenkt 16.600 euro aan kankerbestrijding
  5 december 2014 | Imog heeft van 15 juni tot 15 september opnieuw taxussnoeisel ingezameld. Dit jaar werd 415 kubieke meter taxussnoeisel ingezameld, goed 415 chemotherapieën en 16.600 euro voor kankerbestrijding. Daarvan gaat 4.150 euro naar het Kinderkankerfonds en 4.150 euro naar de stichting Luka Hemelaere. Het Kortrijks Fonds Oncologie krijgt 8.300 euro. Een dikke merci aan iedereen die dit meegewerkt heeft !
 • IVVO schenkt 9.075 euro aan het Kinderkankerfonds
  5 december 2014 | Maar liefst 181 chemotherapieën en 9.075 euro voor het Kinderkankerfonds ! Dat is het resultaat van IVVO. Een dikke merci aan iedereen die de hoop vergroot heeft.
 • Knokke-Heist verzamelde 32,5 m3 taxus tegen kanker
  4 december 2014 | Dit jaar verzamelde Knokke-Heist 32,5 m3 taxussnoeisel. Hiervoor ontvangt het gemeentebestuur 1.625 euro waarmee het een zelf gekozen kankerorganisatie kan ondersteunen. Onder impuls van Lynn Wesenbeek verzamelde de kustgemeente 500 EUR meer taxus in dan het jaar daarvoor. Dit is voornamelijk te danken aan de inspanningen van de tuinbedrijven Warnier, De Kesel, Vergauwe en Lekens die meewerkten aan de campagne.
 • Verko schenkt 7.435 euro aan het Kinderkankerfonds
  29 november 2014 | Dit jaar werd er op de 10 containerparken van Verko 149 kubieke meter taxussnoeisel ingezameld, goed voor evenveel chemotherapieën. De inzamelactie levert ook 7.435 euro op die geschonken werd aan het Kinderkankerfonds.
 • Ecowerf schenkt 35.625 euro aan kankerbestrijding
  22 november 2014 | EcoWerf, het samenwerkingsverband van 27 Vlaams-Brabantse gemeenten, deed ook dit jaar mee met de actie ‘Vergroot de Hoop’. Meer dan 700 chemotherapieën werden bijeengesnoeid. EcoWerf schenkt haar opbrengst van 35.625 euro volledig aan Think-Pink, die het geld inzet voor het SMART Fonds. Dank u wel !
 • Mollenaars snoeien 3.820 euro en 76 chemo's bijeen
  18 november 2014 | 3.820 euro of 76,40 m³ aan taxussnoeisel, dat is het resultaat in Mol. Heel wat Mollenaars toonden hun warm hart en brachten hun taxussnoeisel massaal naar het containerpark. Het eindresultaat mag er zijn. Bedankt !
 • IOK schenkt 43.545 euro aan het Olivia Hendrickx Research Fund
  11 november 2014 | De Kempenaren zijn voor de 6de maal straffe snoeiers. Ondanks de zeer wisselvallige zomer was het weer druk op de Kempense containerparken. In totaal werden op 27 containerparken 870 m³ taxussnoeisel ingezameld, dat is geen ‘hoop’ meer, maar een hele berg.
 • Herne schenkt 575 euro aan Kom op tegen Kanker
  13 november 2014 | De inwoners van Herne brachten hun taxussnoeisel naar het containerpark en schenken het bedrag van 575 euro aan Kom op tegen Kanker. Een dikke merci !
 • Bedankt, Limburg, voor de massale deelname !
  11 november 2014 | 1.229 m3 taxussnoeisel en 60.000 euro voor vzw Kleine Prins, vzw Erica Thijs, Limburgs Kankerfonds, Think pink vzw en Kom op tegen kanker – onderzoeksproject Klimop. Dit is het zeer mooie resultaat van Limburg. Bedankt iedereen !
 • Merchtem schenkt 515 euro aan Think Pink vzw
  9 november 2014 | De inwoners van Merchtem snoeiden ten voordele van Vergroot de Hoop en en schenken de opbrengst aan Think Pink vzw. Dank je wel aan iedereen !
 • IVIO schenkt 6.255 euro aan Kinderkankerfonds
  9 november 2014 | Ondanks een zeer wisselvallige zomer brachten de inwoners tussen 15 juni en 31 augustus toch 125m³ taxussnoeisel naar de recyclageparken van I.V.I.O. Dit zijn 125 chemotherapieën en 6.255 euro aan Kinderkankerfonds. Een dikke merci!
 • We verliezen vandaag een grote vriend
  2 november 2014 | Vandaag is Wim Schamp overleden. Hij was niet alleen "onze reclamemaker", maar nog veel meer. In naam van het ganse Vergroot de Hoop-team : "Bedankt, Wim, we zullen je missen."
 • 28.460 euro van IGEAN voor vzw Surplus
  6 oktober 2014 | De intergemeentelijke vereniging rond afvalbeleid IGEAN heeft voor het project Vergroot de Hoop afgelopen zomer taxussnoeisel opgehaald in de provincie Antwerpen. De opbrengst bedraagt 28.460 euro en gaat naar vzw Surplus, een verwenfonds voor kankerpatiënten. Een dikke merci aan iedereen die hieraan meegewerkt heeft.
 • 2014 opnieuw recordjaar !
  2 oktober 2014 | Vergroot de Hoop kan rekenen op solidariteit, 2014 opnieuw recordjaar. Ondanks een zeer wisselvallige zomer was het weer druk op de containerparken van tientallen Belgische gemeentes. Voor de negende keer kon men er zijn taxussnoeisel doneren om het te laten verwerken tot het kanker bestrijdende middel Taxol. Een actie waarvoor de intercommunales en Vergroot De Hoop de handen in elkaar slaan. Dit jaar was het overigens het eerste jaar dat Vergroot de Hoop ook in Nederland en Wallonië actief was. Een voorzichtige start die het beste doet verhopen voor de toekomst. Vergroot de Hoop realiseert mede daardoor een stijging van 8% tegenover 2013. De som, die dit jaar geschonken wordt aan tientallen erkende organisaties die zich inzetten voor de strijd tegen kanker, bedraagt maar liefst 401.350 euro. Bezoek onze Facebookpagina voor foto en persbericht.
 • Gratis snoeien en gratis afhalen tot 1 oktober
  20 augustus 2014 | Heb jij nog een taxushaag die moet gesnoeid worden? Nog tot 31 augustus kan je de hoop vergroten door je taxussnoeisel naar het containerpark te brengen. Van de gratis snoeiservice en de gratis afhaaldienst kun je gebruik maken tot 1 oktober.
 • Gratis afhaalservice
  2 augustus 2014 | Vanaf nu kan je je TAXUSSNOEISEL ook GRATIS LATEN AFHALEN. Heb jij je taxushaag geschoren en kan je het snoeisel niet naar het containerpark brengen? Bel dan 050 71 10 69.
 • Burenactie
  20 juli 2014 | REGISTREER JE SAMEN MET JE BUREN VOOR DE GRATIS SNOEISERVICE. Heb je samen met je buren 40 meter taxus? Registreer je als initiatiefnemer en word samen met je buren Haagdonor. Een professioneel erkend snoeibedrijf zal je contacteren. Let wel, we gaan ervan uit dat het opgegeven telefoonnummer de snoeiactie lokaal coördineert.
 • Nieuwe website
  7 juli 2014 | Vandaag lanceren wij de nieuwe website van Vergroot de Hoop, compleet met de nieuwe slogan DONEER JE HAAG! en online campagne. Gooi je taxussnoeisel dus niet weg, maar gooi het in de strijd tegen kanker en word haagdonor. Hoe? Breng je taxussnoeisel naar het containerpark of laat je haag gratis snoeien. Vertel ons hoeveel meter haag je doneert en bouw mee aan de langste taxushaag tegen kanker. Bovendien kan je via Facebook of Twitter je vrienden op de hoogte brengen van de actie. Want hoe meer mensen weten dat hun taxussnoeisel een belangrijke grondstof is voor chemotherapie hoe beter.

PARTNERS

 • de streekkrant
 • de zondag
 • BFG FBEP
 • Aveve
 • E5 mode
 • Hoogstraten
Top